Diensten

Diensten

Arbeidsdeskundig advies

Vragen over preventie, werkplekonderzoek, belasting in de functie, Sociale Zekerheid of andere arbeidsdeskundige zaken? Onze arbeidsdeskundigen voorzien u graag van advies.

Arbeidsdeskundig onderzoek

Is uw medewerker (langdurig) ziek en wilt u kijken naar de geschiktheid voor eigen of ander werk? Schakel dan onze arbeidsdeskundige in voor een onafhankelijk, deskundig onderzoek.

Training en coaching

Nieuwe wetgeving? Veranderingen in de Sociale Zekerheid? Of wilt u uw leidinggevenden ontwikkelen in verzuimgesprekken en -aanpak? Met een training of coaching van ons bent u zo weer op de hoogte.

Al onze diensten

Arbeids(on)geschiktheid

Arbeidsongeschikt zijn is niet prettig. Daarom kijken onze arbeidsdeskundigen met een werkgever en werknemer naar de mogelijkheden die er zijn. Wij spreken liever van arbeidsgeschiktheid. Wat kan er gedaan worden om de arbeidsgeschiktheid te bevorderen?

Preventie

Onze arbeidsdeskundigen verzorgen advies op maat om uitval te voorkomen. Zijn er aanpassingen nodig aan de werkplek om te zorgen dat iemand op termijn minder risico loopt op uitval?

Casemanagement en verzuim

Als werkgever wilt u dat uw medewerkers op een verantwoorde en spoedige manier terug kunnen keren naar het werk. Daarnaast wilt u ook dat uw dossier op orde is voor een eventuele WIA-aanvraag. De arbeidsdeskundigen van Prosper kunnen dit werk voor u uit handen nemen. Als casemanager zijn zij degene die de procedures bewaken en zijn zij gesprekspartner voor u en uw medewerker.

Duurzame inzetbaarheid

Blijf je tot aan jouw pensioen dezelfde functie doen of is het nodig om op enig moment te denken aan een andere functie of aanpassingen in de functie? Bij dit vraagstuk kunnen wij u ondersteunen. Wij adviseren over mogelijkheden om vitaal aan het werk te blijven.

Re-integratietrajecten

Mocht blijken dat een medewerker niet meer bij het eigen bedrijf kan werken, dan kunnen onze arbeidsdeskundigen deze medewerker bijstaan in het zoeken naar ander werk.

Werkplekanalyse en -advies

Onze arbeidsdeskundigen kunnen u ook adviseren als u wilt u weten of een werkplek teveel belasting oplevert voor uw werknemers. Of als u een werkplek ergonomischer wil inrichten.

Financiële aspecten

Bij verzuim en arbeidsongeschiktheid krijgt u te maken met allerlei financiële aspecten. Denk aan kosten voor verzuim, veranderingen in premies of subsidies waar u recht op heeft. Onze medewerkers verschaffen u inzicht en helpen u kosten te voorkomen.

Wet- en regelgeving

De wet- en regelgeving en sociale zekerheid in Nederland zit lastig in elkaar en verandert voortdurend. Wij helpen u om de weg te vinden en door de bomen het bos weer te zien.

Meer weten over wat wij kunnen doen voor u?

De beste samenwerkingen beginnen onder het genot van een kopje koffie.

Maak vrijblijvend een afspraak met ons!

Menu